duminică, 10 iunie 2012

Compozitia chimica


Substantele chimice utilizate in realizarea unui parfum: acetat de benzil, acetona, alcool benzilic, toluen, benzina, eter (solventi organici) etc. . Acesti solventi se pot diferentia prin:

- punct de topire
- punct de fierbere
- punct de aprindere
- punct de evaporare 
- aciditate
- vascozitate 

Deși uleiurile aromatice pot fi diluate prin solvenți ca jojoba, uleiul de cocos fracționat sau ceara, solventul utilizat cel mai frecvent pentru diluarea uleiurilor din parfum este etanolul sau un amestec de etanol și apă. Proporția de uleiuri aromatice (ca procent în volume) dintr-un parfum determină tipul acestuia:
  • Extras de parfum: 20%-40% compuși aromatici
  • Apă de parfum (Eau de parfum) 'EdP': 10-30% compuși aromatici
  • Apă de toaletă (Eau de toilette 'EdT': 5-20% compuși aromatici
  • Apă de colonie (Eau de Cologne) 'EdC': 2-3% compuși aromatici. 










(Methoxycinnamate, benzophenone-3, ethylhexyl salicylate, butyl methoxydibenzoylmethan, limonene, coumarin, linalool, propylene glycol...)


Amestecati toate cele de mai sus plus inca alte substante care ar da parfumului  un miros aparte si veti obtine parfum. 



luni, 4 iunie 2012

Parerea mea

   Eu sunt de parere ca parfumurile sunt folosit in mod excesiv de unii oameni. De exemplu cei care sunt transiprati si se dau cu parfum peste... se simte mirosul de parfum dar cel de transpiratie predomina si te inteapa in nas facandu-te sa-ti dai seaman cat de tarani sunt unii oameni  . Mai sunt cei care folosesc o tona de parfum si daca mergi in urma lor nu poti respira.Parfumurile folosite in cantitati mari provoaca ameteli, dar si alte probleme de sanatate mult mai grave cum ar fi trahicardia, starile de oboseala, astmul, bolile cardiovasculare. Toate aceste probleme de sanatate sunt cauzate de numeroasele substante chimice care intra in compozitia parfumurilor. Multe dintre aceste chimicalele sunt folosite si in fabricarea tigarilor. Acestea intra direct in piele, apoi in sange ducand la 
complicatii grave. 
   De exepmlu eu sunt alergic la unele parfumuri si cand miros un pic stranut de imi eexplodeaza plamanii. Alti oameni au alergii la parfum care se manifesta diferit , de exemplu unora le apare eczeme pe locul un au folosit parfumul . In principiu reactiile adverse sunt acetona si acoolul , alcoolul fiind unul din principalele elemente ale parfumului printre care se mai gasesc predominante scortisoara, labandumul, mirra, tamaie si aloe . De aceea este recomandat sa va faceti un test alergologic de fiecare data cand ati depistat o alergie generata de un produs suspect. 
    Eu nu folosesc parfum in primul rand pentru ca sunt alergic si in al doilea rand pentru ca nu am gasit pana acuma un parfum care sa-mi placa.